Egy örök alapdarab: a farmerdzseki

A gardróbnak akadnak olyan elemei, amik szezontól és időjárástól, de még az aktuális évszámtól függetlenül is mindig divatosnak számítanak.
Egy örök alapdarab: a farmerdzseki

Igazi klasszikus tehát a farmerdzseki, amit az év bármely időszakában előkaphatunk a szekrényünkből, és bátran kombinálhatjuk gyakorlatilag bármivel. Azt gondolhatnánk, egy ruhadarab, ami mindig mindenhez passzol, végtelenül unalmas, pedig ez közel sem igaz ebben az esetben. Gondoljunk rá inkább úgy, mint egy pakli kártyában a joker lapokra.

Variálhatóság

Ahogy az előbbiekben is megfogalmaztuk, az egyik nagy előnye a farmerkabátoknak, hogy igazán könnyedén párosíthatjuk a többi ruhánkkal őket. Bátortalanoknak javasoljuk a hasonló alapdarabokkal való kombinálást, mert bár a farmer-farmerrel egy időben eltűnt a divatpalettáról, ma már újra a 2000-es évek elején felkapott trend szerint öltözhetünk. Tehát ezek alapján egy ilyen duóhoz választott fehér pólós-tornacipős összeállítás igazi örök befutó.

Merészebbek szabadabban kombinálhatják, az irodai viseletben éppen úgy jut neki hely, ahogy egy esti bulihoz felvett miniruha, midiruha, maxiruha mellett. Viselhetjük elegánsabb darabokkal, sportosabb és lazább szettekhez, előbbivel sem mutat hanyagul, de némileg kevésbé merevvé teszi az összeállítást.

Összességében tehát egy vagány és fiatalos trend, ami minden életkorban jól mutat, kényelmes és lezser. Hordhatjuk télen nagykabát alatt, tavasszal és ősszel kiskabátként.

Változatok

A teljesség érdekében azt is meg kell említenünk, hogy amilyen sokféle stílusban viselhetjük, olyan sokféle stílusban formálták már át a dzsekit. Léteznek oversize darabok, egészen bolero rövidségű példányok is, akadnak húzott vállú és puffos ujjú, nyújtott ujjú példányok, tehát hosszú és rövid, szűk és bő, illetve ezek kombinációi.

Színkavalkád

További végtelenül jó tulajdonsága, és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a legkülönfélébb színekben elérhetőek. De a klasszikus színek sem unalmasak, sőt, nem kell ahhoz még punknak sem lenni, hogy kitűzőkkel, brossal, felvarróval megbolondítsuk kicsit az ábrázatukat.

Szerző: Galambos Dániel

Fotó: Unsplash

Kapcsolódó cikkek

A ruhásszekrényben mindig legyenek - Alapvető női ruhadarabok – alapvető ruhadarabok.

Alapvető női ruhadarabok

Minden nőnek szüksége van alap ruhadarabokra. A cikkben, ezekre a ruhadarabokra térünk ki kicsit részletesebben.