Téli kalap és sapka útmutató nőknek

Manapság a nők már nem igazán viselnek kalapot, de azért a kalapdivat is kezd visszaszivárogni az életünkbe. Sapkát még mindig többen hordanak a nők, talán azért, mert egy – egy sapkához jobban lehet öltözködni, míg a kalappal kapcsolatban meg van az az előítélet, hogy csakis az elegánsabb stílushoz és ruhákhoz passzol. A cikkben bemutatunk néhány kalapot és sapkát és ezekhez a fejfedőkhöz adunk némi útmutatót.
A nők nem igazán hordanak kalapot - Téli kalap és sapka útmutató nőknek – pedig nagyon divatos.

Téli széles karimájú kalap

Ma már minden évszakhoz illő kalapot lehet kapni az üzletekben. A téli, széles karimájú gyapjúkalap nem csak nagyon divatos, de kettős funkciója is van. Egyrészt segíti, hogy a téli napfény és a hó vakító fehérsége ne késztessen bennünket hunyorgásra, illetve a kalap széles karimája megakadályozza, hogy a hóesésben sétálgatva a hópelyhek az arcunkra szálljanak. A kalapot hazatérve le kell egy száraz ruhával törölgetni, mert így sokáig megőrzi a szépségét és a formáját is.

Téli szalagos kalap

A kalap különlegessége, hogy szalag díszíti, és keskeny karimával rendelkezik. Nem kifejezetten téli kalap, de a hűvös, szeles időkben nagyon jó szolgálatot tesz. A kalap a 19 században vált népszerűvé, de ezekben az években még tollat vagy más díszítő elemet is raktak a kalapra, ma csak szalag díszíti az ilyen stílusú kalapokat.

Téli szövet kalap

A szövet kalapok nem csak elegánsak, hanem jó puhák és melegek is. Ezeknek a kalapoknak közepes szélességű, nagyságú a karimájuk. Egy ilyen stílusú kalap, szintén a 19. században élte fénykorát, de még manapság is sokan viselnek ilyen vagy ehhez hasonló kalapot. A férfiak és a nők körében is igen nagy közkedveltségnek örvend.

Téli újságárus fiú sapka

Régen az újságárus fiúk, a rikkancsok hordtak ilyen sapkát, de ma ismét visszaszivárgott a köztudatba és főleg a nők szeretik, viselik ezt a fajta sapkát. Igaz hagyományosan férfi sapka, de ma már a nők is szívesen viselik, főleg, hogy nagyon sokféle színben kaphatók.

Téli simléderes sapka

A hó és a szél ellen a simléderes sapka is védelmet nyújt. A pepita vagy tyúklábmintás darabok nagyon közkedveltek, merthogy ez a mintázat nagyon kellemes összbenyomást kelt a sötétebb, azaz a fekete és a szürke kabáttal, kesztyűvel, vagy sállal, azaz az őszi és téli viselettel.

Téli svájci sapka

A svájci sapka Franciaországból származik. A 18. században terjedt el ez a sapka típus. Először csak a katonák és csak férfiak hordták, főleg sötétebb színekben. Ma már olyan élénk színeket is gyártanak, amely színek miatt a nők körében is egyre szerethetőbbé vált ez a kiegészítő.

Kapcsolódó cikkek

Moissanit vagy gyémánt? Melyiket válaszd?

Moissanit vagy gyémánt? Melyiket válaszd?

Szép új ékszerre vágysz? Eljegyzésed lesz, vagy csak magadat szeretnéd meglepni valamivel?

Nem mindegy, hogy milyen - Milyen az arcformád? Tippeket adunk, hogy milyen napszemüveget válassz! – napszemüveget választunk.

Milyen az arcformád? Tippeket adunk, hogy milyen napszemüveget válassz!

Amikor napszemüveget választunk, először mindenképpen határozzuk meg, hogy milyen az arcformánk, hiszen csak így választunk majd magunknak tökéletes napszemüveget.