Mit vegyél figyelembe, amikor táskát vásárolsz?

Sokan csak a táska márkáját és a dizájnt nézik, amikor az aktuális napon a kezükbe veszik a táskájukat, azonban egy táska kiválasztása nem csak ezen múlik, hanem több mindent is figyelembe kell venni, hiszen egy színházba nem jelenhetünk meg egy munkahelyi táskával és egy esküvőre sem mindegy, hogy milyen táska van a vállunkon, vagy milyen táskát szorongatunk a kezünkben. Amennyiben se időd, se pénzed nincs, hogy harminc vagy ennél több táskát megvásárolj és ennyi táska közül dönts nap mint nap, akkor a legjobb megoldás az, ha néhány alapvető stílusú és semleges színű táskát szerzel csak be, amelyeket könnyedén és egyszerűen, a ruháidhoz és a kiegészítődnek megfelelően tudsz váltogatni. A cikkben néhány tippet adunk, hogy mit vegyél figyelembe, amikor az aznapi, az aktuális táskádat kiválasztod.
A táska és a rajtunk lévő ruhák összhangja - Mit vegyél figyelembe, amikor táskát vásárolsz? – nagyon lényeges.

A ruha és a cipő közötti összhang

Minden nő nagyon jól tudja, hogy mennyire fontos a cipő és a kézitáska színének összehangolása, hiszen nem csak az öltözködés lényeges, hanem az is, hogy a rajtunk lévő ruhák és a kiegészítők harmonizáljanak egymással. Egy ki nem mondott divatszabály az, hogy a cipő és a táska színének összhangban kell egymással állnia.

A kézitáska és a személyiség összehangolása

Nem elég csak az aktuális, éppen rajtunk lévő ruhákkal összehangolni a táskánkat, az is lényeges, hogy a személyiségünkkel se legyen ellentétes a kiválasztott darab. Az egyéniségünkkel passzoló kézitáska legyen kompatibilis a ruha színével és stílusával. Azaz, ha mi magunk sportosak vagyunk és a rajtunk lévő öltözet is ilyen, akkor a táskánk se az elegáns vonalat képviselje.

Amennyiben szeretjük a romantikát és éppen egy csipkecsodába bújtunk, akkor a táskánkat is úgy próbáljuk meg kiválasztani, hogy minél közelebb álljon a romantikus stílushoz.

A bőr minden évszakban nyerő választás

A nők leginkább a bőrből készült táskákat preferálják, hiszen egy bőrtáskát az év bármely évszakában lehet hordani. Nyáron a világosabb, bézs színeket részesítsük előnyben, merthogy általában világosabb lábbeliket is hordunk. Télen és ősszel sokan inkább a pasztell vagy a sötétebb holmikat kedvelik, így a táskánk színét is igazítsuk az ilyen színű ruháinkhoz.

Nyáron válassz könnyedebb stílusú táskát

Nyáron sokan kedvelik a könnyed, úgynevezett beach táskákat, amelyek lenből és színes, vékony anyagokból készülnek. Nyáron sokkal lezserebbek is vagyunk, és gyakran hordunk fehér, világos színű ruhákat, amely öltözékhez még a színes, vidám, bohókás táskák is remekül illenek.

Ha nem passzol, vidd vissza

Ma már lehetőségünk van arra is, hogyha mégsem tetszik az adott táska, amit kifizettünk és haza is vittünk, akkor vigyük vissza nyugodtan az üzletbe. Tudnod kell, hogy ha két héten belül viszed vissza az üzletbe a legújabb szerzeményt, vagyis a táskát, akkor még meg sem kell indokolnod. Csupán arra ügyelj, hogy ne legyen azon sérülés és a blokk is legyen nálad, mert csak így kötelesek a megvásárolt holmit visszavenni.

Kapcsolódó cikkek

A nők nem igazán hordanak kalapot - Téli kalap és sapka útmutató nőknek – pedig nagyon divatos.

Téli kalap és sapka útmutató nőknek

A kalap ma már nem olyan széles körben viselt ruhadarab, kiegészítő, pedig egy jól megválasztott kalappal megmutathatjuk a világnak, hogy milyenek is vagyunk valójában.

Női táskák az ékszertáska.hu-n

A kényelmes is lehet trendi: női táskák a hétköznapokra

Egy nőnek nem szabad feladnia a trendet, a nőiességet és az eleganciát sem. Sem a ruházatban, sem pedig a kiegészítők terén.

Az estélyi ruha - Az esti ruhaviselet alapjai csakis nőknek – szabályai.

Az esti ruhaviselet alapjai csakis nőknek

Egy estélyen, ez üzleti vacsorán, egy koktélpartin nem jelenhetünk meg akárhogy. A cikkben néhány ötletet adunk, hogyan öltözzünk fel egy-egy nívósabb eseményen.