Erre a 4 dologra figyelj, ha a legmegfelelőbb harisnyát keresed!

Miért is utáljuk annyira a harisnyát? Először is: szerencsés az, aki elsőre megtalálja azt a modellt, színt, méretet, ami jól áll neki, épp passzol, de nem szorít, nem gurul le a domborúbb testrészeken, és épp előnyösen emeli ki a lábának szép formáját – vagy eltereli a figyelmet a hibákról... és persze tartós, nem szakad ki egy felvétel után!
Tippek harisnya vásárláshoz

„Utálom a harisnyát!” – Hangzott már el a szádból ez a mondat?

Összeszedtük azokat a tényezőket, amin egy harisnyavásárlás alkalmával szem előtt kell tartanunk azért, hogy megtaláljuk az igazit!

 • Megfelelő méret:

  Minden gyártó más mérettáblázatot használ, amelyet feltüntetnek a harisnyák csomagolásán. Érdemes figyelni erre, mert általában ezeket követve jó méretet tudunk választani. Ha van lehetőséged rá, próbáld ki: a jól illeszkedő harisnyát kb. 5-6 cm-re tudod elhúzni a bőrödtől.

 • Szín:

  Ha testszínűt választasz, törekedj arra, hogy minél inkább hasonlítson saját bőrszínedhez. Ha nincs, akkor inkább eggyel sötétebb árnyalatot válassz! A feketén és a testszínűn túl is van élet, de a sárga és a világoszöld színektől inkább tartózkodj!

 • Vastagság:

  Kódok, számok, rövidítések a dobozon... Ne ijedj meg, nem kell hozzá kódfejtő, eláruljuk, mit jelent! „DEN” felirattal jelölik a harisnya vastagságát, azaz azt, hogy 9000 méterre hány gramm szál jut. 40 DEN alatt vékonyszálú, azaz átlátszó a harisnya, 60 DEN felett pedig áttetsző, de inkább vastag, hidegebb időben is hordható darabról beszélünk. Léteznek mikroszálas és pamutharisnyák is, amelyek valóban melegek, így télen nagyon jó szolgálatot tesznek.

 • Matt vagy fényes?

  Sötét árnyalatot nézve mindenképp az arany középút a legjobb! A matt sokszor unalmasabb, de ha túl fényes, esetleg csillámok vannak rajta, úgy néz ki majd, mint a jégtáncosok néhány esés után. Ha testszínű harisnyát választunk, az semmi esetre ne legyen ragyogó fényű! Tippünk: húzd fel a karodra a harisnyát és ott láthatod, hogy hogy fog kinézni felvéve. A legtöbb üzletben van kirakati darab is, amin szintén megnézheted, hogy mutat lábon a kiválasztott darab.

#sostippek

 1. Tedd be a harisnyát éjszakára a mélyhűtőbe! A szálak összehúzódnak és strapabíróbbak lesznek.

 2. A hajlakk megelőzheti a harisnya felszaladását. Ha befújod vele a harisnyát és hagyod megszáradni felvétel előtt, egy láthatatlan filmréteget képez és kevesebb eséllyel fog elszakadni a szál.

 3. Mindenképp reszeld át a körmöd finomreszelővel a harisnya felhúzása előtt!

 4. Megelőzhetjük a felszaladást, ha már az első szakadás után egy kis pötty átlátszó körömlakkot teszünk rá.

Kapcsolódó cikkek

Ha melltartó, akkor Tchibo webáruház

Ha melltartó, akkor Tchibo webáruház

Kényelmes, kellemes viseletet biztosító fehérneműk és szabadidőruhák: ezek között böngészhetünk a Tchibo webáruház heti ajánlatában.

A jó melltartónak igen lényeges a szerepe

A jó melltartónak igen lényeges a szerepe

Annak ellenére, hogy az első melltartó csak 1914-ben került a forgalomba, egyes felmérések szerint az elmúlt 20 évben az átlag nők keble majd egy teljes számmal nőtt.

Egy nagy klasszikus visszatér! Dua Lipa is már ebben pózol - újra itt a string tanga!

String tanga - visszatér a szülők rémálma!

Újabb legendás ruhadarab tér vissza! Dua Lipa legújabb fotóján mutatja be, melyik ruhadarab lesz az idei év nagy visszatérője!