Hogyan öltözzünk fel egy téli vadászatra

Akár pulykára, szarvasra vagy őzre vadászik, van néhány egyszerű lépés, amellyel a legtöbbet hozhatja ki a téli vadászatból.
Hogyan öltözzünk fel egy téli vadászatra

Az első lépés az, hogy előre tervezzen, és készüljön fel az esetlegesen felmerülő körülményekre. Az előzetes felkészüléssel csökkentheti annak az esélyét, hogy megbetegszik, vagy idő előtt kell elhagynia a vadászatot.

A következő dolog, amit érdemes megfontolni, a megfelelő réteges öltözködési rendszer. A megfelelő réteges öltözködési rendszer segít fenntartani a testhőmérsékletet, ami elengedhetetlen a téli vadászat során. Ha réteges öltözködést viselsz, akkor szükség szerint tudod majd igazítani a ruházatodat, hogy melegen maradj.

A téli vadászathoz a legjobb ruházat a szigetelt, vízálló és kényelmes. A legfontosabb, hogy több réteget viseljen, hogy melegen tartsa, így a legtöbbet hozhatja ki a vadászatból. Egy alapréteg, egy középső réteg és egy külső réteg mind segít melegen maradni.

Az alapréteg technikai anyagból, például poliészterből vagy merinógyapjúból készül. Ez a réteg elvezeti a nedvességet a bőrödről, és a külső és a belső réteg között tartja. A jó alapréteghez zokni és alsónemű is tartozik.

A középső réteg egy könnyebb ruhadarab, általában nejlonból vagy poliészterből készül. Ezek a darabok viselhetők külső rétegként vagy a külső réteg és az alapréteg közötti rétegként. A középső réteg lehet könnyű réteg, de lehet nehéz réteg is az időjárástól függően. Ha szeles, hideg vagy nedves környezetben vadászik, érdemes hócipőt vagy hócsizmát vinnie magával.

A legjobb módja annak, hogy melegen tartsa a kezét, a kesztyű viselése. A kesztyű sokkal melegebb, mint a kesztyű, és lehetővé teszi, hogy kezelje a fegyverét és tartsa a távcsövet. Egy pár kiváltó-kompatibilis szélálló kesztyű egy másik nagyszerű lehetőség a faállvány felszereléséhez.

Ha nagyon hideg időben vadászik, szükség lehet arcmaszk viselésére. Olyan maszkot szerezhet be, amelyet könnyen levehet, így ülve is viselheti. Ha így tesz, gondoskodjon arról, hogy legyen kéznél több is.

A külső rétegnek vízállónak kell lennie. A pehellyel ellentétben, amely nem hatékony, ha nedves lesz, a szintetikus szigetelés még nedves körülmények között is melegen tart. A 7v fűtött kesztyű például vízálló és könnyen levehető. Gyapjú zoknit is érdemes viselnie, hogy melegen tartsa a lábát.

A külső rétegednek zsebekkel kell rendelkeznie. Nincs annál rosszabb, mint amikor nem tudsz hozzáférni a kabátodhoz, amikor szükséged van rá. Számos olyan vadászkabát kapható, amely rejtett zsebekkel rendelkezik, így elkerülheted ezeket a problémákat. Ha kora tavasszal indul vadászatra, érdemes megfontolni egy olyan vadászkabát vásárlását, amely kapucnival rendelkezik.

A felszerelés utolsó rétegének egy meleg, légáteresztő termoalsónak kell lennie. Ez a réteg megakadályozza az izzadság felgyülemlését, ami kihűléshez vezethet. Ha hajlamos a gyapjúallergiára, fontolja meg a gyapjúból készült belsőt.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan öltözzünk fel egy téli vadászatra

Hogyan öltözzünk fel egy téli vadászatra

Akár pulykára, szarvasra vagy őzre vadászik, van néhány egyszerű lépés, amellyel a legtöbbet hozhatja ki a téli vadászatból.