Milyen az arcformád? Tippeket adunk, hogy milyen napszemüveget válassz!

Napszemüveg vásárlásakor fontos az arc méretének és formájának meghatározása, mivel ez segít megtalálni az archoz leginkább illeszkedő, funkcionálisabb napszemüveget. A megfelelően illeszkedő szemüveg stílusosabb megjelenést biztosít a viselőjének. Ahhoz, hogy megtaláld az arcformádhoz leginkább passzoló napszemüveget, meg kell határoznod az arcod alakját és formáját és aztán csak annyi a dolgod, hogy a stílusodnak megfelelő darabot kiválaszd. Számos különféle arcforma létezik. A cikkben bemutatjuk a szokásos arcformákat és azt is megtudhatod, hogy milyen napszemüveg illik leginkább hozzád.
Nem mindegy, hogy milyen - Milyen az arcformád? Tippeket adunk, hogy milyen napszemüveget válassz! – napszemüveget választunk.

Ha kerek az arcod

Amennyiben kerek az arcformád, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha elkerülöd az ívelt formákat. Válaszd inkább a szögletes napszemüvegeket, mert ezek segítenek megnyújtani az arcot, illetve vékonyabbá teszik annak formáját. A téglalap és négyzet alakú szemüvegek bizonyulnak jó választásnak a kerek arcformához.

Ha négyzet alakú az arcod

A négyzet alakú arcot széles homlok és erős állkapocs jellemzi. A négyzet alakú archoz elsősorban az ovális vagy a kerek szemüvegek illenek, mert ez segít az éles arcvonások és arckontúrok lekerekítésében. Az ilyen archoz remekül passzol például a pilóta napszemüveg.

Ha ovális az arcod

Az ovális arc finoman lekerekített, éppen ezért majdnem minden szemüvegkeret jól illik az arcformájukhoz. A nagyon nagy szemüvegek azonban nekik sem állnak jól. A legjobb választás az a fajta napszemüveg, amely takarja a szemöldököt és körülbelül az arccsontig ér.

Ha hosszúkás az arcod

A hosszúkás arc hosszú és keskeny és csak kevés szögletes rész található azon. A hosszúkás archoz különösen jól illenek az óriás, avagy a túlméretezett szemüvegek. A téglalap alakú napszemüvegek, főleg amelyeknek vastag a kerete kicsit még szélesítenek az arcon, ami máris nem tűnik annyira keskenynek, vékonynak. A hosszúkás arcú embereknek mindenképpen kerülniük kell a vékony kerettel ellátott és a kisebb lencséjű napszemüveget.

Ha szív alakú az arcod

A szív alakú arcformát, háromszög alakúnak is nevezik. A szív alakú arc azt jelenti, hogy a homlok széles, míg az áll rész keskeny. A szív alakú arcformával rendelkező személyeknek olyan napszemüveget javasolt választani, amelynek az alsó része széles, de a felső része kicsit legyen ívelt, semmiképpen sem egyenes. A pillangó vagy pilóta szemüvegek nagyszerűen állnak rajtuk.

Kapcsolódó cikkek

Coeur de Lion design ékszerek és karórák

Coeur de Lion design ékszerek és karórák

Német precizitás ékszerben testet öltve.

Női táskák az ékszertáska.hu-n

A kényelmes is lehet trendi: női táskák a hétköznapokra

Egy nőnek nem szabad feladnia a trendet, a nőiességet és az eleganciát sem. Sem a ruházatban, sem pedig a kiegészítők terén.

Moissanit vagy gyémánt? Melyiket válaszd?

Moissanit vagy gyémánt? Melyiket válaszd?

Szép új ékszerre vágysz? Eljegyzésed lesz, vagy csak magadat szeretnéd meglepni valamivel?