Milyen az arcformád? Tippeket adunk, hogy milyen napszemüveget válassz!

Napszemüveg vásárlásakor fontos az arc méretének és formájának meghatározása, mivel ez segít megtalálni az archoz leginkább illeszkedő, funkcionálisabb napszemüveget. A megfelelően illeszkedő szemüveg stílusosabb megjelenést biztosít a viselőjének. Ahhoz, hogy megtaláld az arcformádhoz leginkább passzoló napszemüveget, meg kell határoznod az arcod alakját és formáját és aztán csak annyi a dolgod, hogy a stílusodnak megfelelő darabot kiválaszd. Számos különféle arcforma létezik. A cikkben bemutatjuk a szokásos arcformákat és azt is megtudhatod, hogy milyen napszemüveg illik leginkább hozzád.
Nem mindegy, hogy milyen - Milyen az arcformád? Tippeket adunk, hogy milyen napszemüveget válassz! – napszemüveget választunk.

Ha kerek az arcod

Amennyiben kerek az arcformád, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha elkerülöd az ívelt formákat. Válaszd inkább a szögletes napszemüvegeket, mert ezek segítenek megnyújtani az arcot, illetve vékonyabbá teszik annak formáját. A téglalap és négyzet alakú szemüvegek bizonyulnak jó választásnak a kerek arcformához.

Ha négyzet alakú az arcod

A négyzet alakú arcot széles homlok és erős állkapocs jellemzi. A négyzet alakú archoz elsősorban az ovális vagy a kerek szemüvegek illenek, mert ez segít az éles arcvonások és arckontúrok lekerekítésében. Az ilyen archoz remekül passzol például a pilóta napszemüveg.

Ha ovális az arcod

Az ovális arc finoman lekerekített, éppen ezért majdnem minden szemüvegkeret jól illik az arcformájukhoz. A nagyon nagy szemüvegek azonban nekik sem állnak jól. A legjobb választás az a fajta napszemüveg, amely takarja a szemöldököt és körülbelül az arccsontig ér.

Ha hosszúkás az arcod

A hosszúkás arc hosszú és keskeny és csak kevés szögletes rész található azon. A hosszúkás archoz különösen jól illenek az óriás, avagy a túlméretezett szemüvegek. A téglalap alakú napszemüvegek, főleg amelyeknek vastag a kerete kicsit még szélesítenek az arcon, ami máris nem tűnik annyira keskenynek, vékonynak. A hosszúkás arcú embereknek mindenképpen kerülniük kell a vékony kerettel ellátott és a kisebb lencséjű napszemüveget.

Ha szív alakú az arcod

A szív alakú arcformát, háromszög alakúnak is nevezik. A szív alakú arc azt jelenti, hogy a homlok széles, míg az áll rész keskeny. A szív alakú arcformával rendelkező személyeknek olyan napszemüveget javasolt választani, amelynek az alsó része széles, de a felső része kicsit legyen ívelt, semmiképpen sem egyenes. A pillangó vagy pilóta szemüvegek nagyszerűen állnak rajtuk.

Kapcsolódó cikkek

A nők nem igazán hordanak kalapot - Téli kalap és sapka útmutató nőknek – pedig nagyon divatos.

Téli kalap és sapka útmutató nőknek

A kalap ma már nem olyan széles körben viselt ruhadarab, kiegészítő, pedig egy jól megválasztott kalappal megmutathatjuk a világnak, hogy milyenek is vagyunk valójában.

Coeur de Lion design ékszerek és karórák

Coeur de Lion design ékszerek és karórák

Német precizitás ékszerben testet öltve.

Az estélyi ruha - Az esti ruhaviselet alapjai csakis nőknek – szabályai.

Az esti ruhaviselet alapjai csakis nőknek

Egy estélyen, ez üzleti vacsorán, egy koktélpartin nem jelenhetünk meg akárhogy. A cikkben néhány ötletet adunk, hogyan öltözzünk fel egy-egy nívósabb eseményen.