Arany vagy ezüst nyaklánc? Így válassz jól!

Nem minden arany, ami fénylik.
Arany vagy ezüst nyaklánc? Így válassz jól!

Milyen szép és mennyire bölcs ez a mondás. Tartalmában sokszor negatív dolgokra utal, de jelen esetben arra célzunk, hogy van, akinek az arany ragyogását az ezüst derengése adja meg, és akad, aki ragaszkodik az aranylóan csillogó kisugárzáshoz. De vajon melyik a jobb, egyáltalán érdemes közöttük nyertest hirdetni?

A legjobb az, ami egyénileg a legjobb!

Meg is érkeztünk a válaszhoz, egyúttal a lényeghez. A tökéletes, vagy a legjobb, mint jelzők, önmagukban értelmezhetetlenek. Hogy miért? Azért, mert általános értelemben nem léteznek ezek a kategóriák. Nincs olyan, hogy általánosságban legjobb, vagy általánosságban tökéletes. Hogy miért? Azért, mert a legjobb, vagy a tökéletes egyetlen kontextusban nyerhet értelmet, amikor arról beszélünk, hogy egyénileg kinek mi a megfelelő. Annyira különbözőek vagyunk, hogy az ízlésünk is nagyon eltérő, és pont ez a szép, egyúttal a különleges ebben. Azaz sohasem az a kérdés, hogy úgy nagy átlagban mi az, ami tetszetős, hanem az, hogy a meglepni kívánt félnek mi a szíve vágya? És ha az arany, akkor az arany a befutó, ha pedig az ezüst, akkor az ezüst.

Az egyedi nyaklánc ezért annyira ütős választás, mert testre, egyéniségre, személyiségre szabott. Vagyis jelen helyzetben bátran kijelenthető, hogy tökéletes. Tökéletes azért, mert abszolút a megajándékozni kívánt fél igényeire szabható. Ez pedig a legtöbb, ami adható! Ennek köszönhetően végre felülírhatóak a régi sablonos meglepetések, a megszokott ötletek, azok a variációk, amik elmennek, de nem egyediek, nincs meg bennük a fűszer, amire mindenki vágyik, nincs meg bennük a különlegesség, ami mindenkinek kijár.

Melyik ékvariáció a győztes?

Ezen a területen sem célszerű általánosításban gondolkodni. Van, aki a karkötőkért bolondul, megint más a nyaklánc rajongója. Vagyis a beruházás előtt ildomos minél több információt begyűjteni, összeszedni, és ezek alapján megvásárolni a minden szempontból győztes modellt, ami épp egyediségével borítékolja a sikert, a kitörő örömöt. Mert ennél kevesebbel nem célszerű beérned, hiszen ezek azok a pillanatok, amik pótolhatatlanok!

Kapcsolódó cikkek

Így tárold az ékszereidet biztonságosan, átláthatóan

Így tárold az ékszereidet biztonságosan, átláthatóan

Az ékszerek különleges helyet foglalnak el szívünkben: nemcsak pénzbeli értékről van szó, hanem az egyes darabokhoz fűződő szentimentális emlékről is.

Coeur de Lion design ékszerek és karórák

Coeur de Lion design ékszerek és karórák

Német precizitás ékszerben testet öltve.